076-5650550 info@safegroup.nl

Als we de vraag krijgen wat een vrouwmentor bij Safegroup precies doet, beseffen we ons hoe lastig het is om daar snel antwoord op te geven. Daarom vertelt Maudy, een van onze vrouwmentoren, je graag meer over haar functie. 

“Ik heb mijn kijk op de wereld verbreed door te werken bij Safegroup en in contact te komen met verschillende achtergronden.” 

 

Kennismaking 
Maudy (37 jaar) werkt al 7 jaar met veel plezier en toewijding als vrouwmentor in de opvanglocatie van Safegroup in Breda. Als vrouwmentor is zij verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van vrouwen die bij Safegroup verblijven.  

Een typische werkdag 
Iedere werkdag vindt Maudy zeer divers en dynamisch. Ze besteedt veel tijd aan individuele gesprekken met de vrouwen die ze begeleidt, waarin ze zowel praktische zaken als diepgaande onderwerpen bespreekt. Deze gesprekken kunnen variëren van 1 tot 1,5 uur en omvatten onderwerpen als familie- en relatieachtergrond, persoonlijke krachten en toekomstwensen. Naast haar mentorrol is Maudy ook betrokken bij het inroosteren van teamleden en het intakeproces van nieuwe aanmeldingen. 

Het allerleukste aan het werk 
Wat Maudy het meest waardeert aan haar werk is de diversiteit, de motivatie en openheid die ze bij de vrouwen ervaart. Ze vindt het inspirerend om te zien hoe deze vrouwen bereid zijn stappen te zetten en na te denken over hun eigen keuzes, mogelijkheden en toekomst.  

Succesverhaal client  
Maudy en haar collega’s hebben het voorrecht gehad om een cliënt te begeleiden die een zware periode van huiselijk geweld heeft doorstaan en bij Safegroup Breda terechtkwam. In eerste instantie worstelde ze met het idee om terug te keren naar haar vroegere situatie, uit angst voor de gevolgen van haar keuze, maar dankzij de ondersteuning en begeleiding heeft ze toch besloten het traject door te zetten.

 “We hebben haar zien groeien tot een zelfverzekerde vrouw die tevreden is met haar beslissing en de weg die ze heeft gekozen. Ze leert nu Nederlands en is vriendinnen geworden met andere vrouwen die bij ons wonen.’’ 

 

Hulp nodig? Bel Veilig Thuis: 0800-2000 Sluit deze website